Støðan broytist skjótt í høvuðsvinnuni

Lagt út ÓML
Lagt út ÓML 2 år ago
Updated 2022/07/11 at 10:59 PM
24.FO

Okkara fiskivinna er undir stórun trýstið í løtuni. Fleiri partar av flotanum hava tungan rakstur . Hjá fleiri reiðaríðum við góðari inntøku stendur á at manna skipini. Heldur hendan gongdin frám, so verða munandi færri sjófólk til at menna maritimu Føroyar

Løgmaður tosar um vakstrarætlanir, men við hetta lag verða tað alt færri navigatørar, maskinfólk til at manna føroyska, danska, norska og grønlendska skipaflotan. Spurningurin er so um man bara vil lata standa til og fáa øll føroysk skip manna við útlendingum. Hetta vil føra til at tilgongdin til sjóvinnuna minkar munandi og harvið eisini komandi valutainntøkur frá sjófólkið ið siglur við fremmandum skipum.

Share this Article
Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *