Útflutningurin av fiskavørum vaksin 450 milliónir krónur

Lagt út ÓML
Lagt út ÓML 7 måneder ago
Updated 2023/12/19 at 12:32 PM
Mynd: 24.FO tilvildarlig savnsmynd

Fyrstu tíggju mánaðirnar í ár hava vit útflutt fiskavørur fyri 9,8 milliardir krónur. Tað eru 450 milliónir krónur meira enn sama tíðarskeið í 2022.

Útflutningurin fyrstu tíggju mánaðirnar av 2023 er gjørdur upp, og samlað er útflutt fyri 10,5 milliardir krónur. Hetta eru 320 milliónir krónur meira enn sama tíðarskeið í 2022. 

Størsti vøksturin sæst í bólkunum “Slógv og fiskaúrdráttir” og “Annar fiskur”. Bólkurin “Annar fiskur” fevnir um vørur úr fiskasløgum ikki nevnd í talvuni niðanfyri. Meginparturin av vørunum í bólkunum er lýsi, mjøl, fóður og líknandi fiskavørur. 

Virðið av laksaútflutninginum er minkað 239 milliónir krónur, ella 5,3 prosent. Nøgdin er minkað 7.990 tons, ella 13,3 prosent. Prísurin hevur verið góður, og enn er ein ávísur vøkstur í ársmiðalprísinum.

Útflutningsvirðið fyri botnfiskasløgini toskur, upsi og hýsa er minkað 254 milliónir krónur, ella ávikavist 18 prosent, 9 prosent og 23 prosent. Prísgongdin er lækkandi fyri øll tey týdningarmestu fiskasløgini (laksur undantikin). Les meira her

Kelda: Hagstovan

Share this Article
Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *