Klaksvíkar kommuna 2040

Lagt út ÓML
Lagt út ÓML 2 måneder ago
Updated 2024/04/07 at 12:11 AM

Á býráðsfundi 21 mars 2024 samtykti Klaksvíkar býráð, at farast skal undir eina kommunuætlan, sum m.a. skal tryggja, at skiftandi býráð skipa og leiða kommununa inn í eina framtíð, sum byggir á haldgóðar og burðardyggar loysnir.

Borgarakanningin (2023) vísti, at neyðugt er at arbeiða málrættað og langskygt við nøkrum kommunalum avbjóðingum. Nevnast kann tørvurin og ynskið um fleiri og meira fjølbroyttar bústaðir, umframt eina betri býarskipan, sum skal fremja ein betri trivnað.

Semjað er um, at allir viðkomandi partar skulu takast við í arbeiðið. Ætlanin skal verða galdandi fyri alt lokalsamfelagið, og tí eigur alt lokalsamfelagið at verða tikið við uppá ráð. Arbeiðið skal vera væl kjølfest í býráðnum, og borgarin skal veruliga merkja, at hann er í miðdeplinum.

Talan er sostatt um eitt umfatandi og týðandi arbeiði, har málið er, at Klaksvíkar kommuna skal vera ein áhugaverd og dámlig kommuna í 2040, tá ið talan er um tað at vaksa upp, at seta búgv og at eldast. Í ætlanini skulu mál setast m.a. fyri fólkavøkstri, kjarnutænastum, mentan, trivnaði, vinnu, bústøðum og fyrisiting.  

Í hesum umfarinum eru settar 300.000 kr. av til arbeiðið, sum skal verða liðugt á vári 2025.  

Til ber at síggja úrslitini úr borgarakanningini her: Borgarakanning 2023

Kelda: klaksvik.fo mars 2024

Share this Article
Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *