Flettu saman við børnunum á Dagstovninum á Flatinum

Lagt út ÓML
Lagt út ÓML 2 år ago
Updated 2022/10/27 at 11:03 PM

27.10.2022

Sjálvt um nógv fletting er í økinum, eru tað tó fleiri børn sum ikki uppliva hetta. Tí er ein siðvenja at fletta og fáast við slakt, saman við børnunum á Flatinum.

Í løtuni arbeiða tey á Dagstovninum á Flatinum við høvuðsøkinum í teirra námsætlan ”Mentan – barnið sum partur av einari mentan”. Tankin aftanfyri er at vit verða myndaði av tí mentan, vit liva í. Eitt av tiltøkunum, ið skal gera børnini tilvitaði um tað mentan, søgu og siðir tey liva í, er at vera við til at fletta.

Í síðstu viku flettu tey so eitt lamb á dagstovninum, meðan børnini hugdu at og sluppu at hjálpa til. Dagin eftir gjørdu tey blóðpylsu og rullupylsu. Tey fingu blóðpylsu, livur, lunga, nýra, hjarta og seyðarhøvd til døgurða. Tey allarflestu børnini fingu sær og dámdu væl.

Kelda & mynd: sunda.fo 27 okt.2022

Fleiri myndir her

Share this Article
Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *