Heilsustarvsfólkini á sjúkrahúsum 20 prosent fleiri enn fyri tíggju árum síðani

Lagt út ÓML
Lagt út ÓML 10 måneder ago
Updated 2023/07/25 at 4:45 PM

Seinastu tíggju árini eru heilsustarvsfólk á sjúkrahúsunum farin úr góðum 15 ársverkum upp í knøpp 16 ársverk fyri hvørjar túsund íbúgvar.

Talið av starvsfólki og ársverkum á sjúkrahúsunum er gjørt upp av nýggjum frá 2010 til 2022, og er nú gjørt eftir altjóða sambærligum leisti. Uppgerðin er gjørd fyri Landssjúkrahúsið, Klaksvíkar sjúkrahús og Suðuroyar sjúkrahús. Av tí at munandi partur av viðgerðum, sum føroyskir sjúklingar fáa, er framdur uttanlands, eru hesi starvsfólk og ársverk eisini tald við í uppgerðina.  Sí meira í viðmerkingunum niðast í greinini.

Uppgerðin vísir, at í 2022 eru heilsustarvsfólkini stívliga 850 ársverk av teimum tilsamans 1.300 ársverkunum á sjúkrahúsunum og fyri viðgerð uttanlands. Seinastu tíggju árini eru ársverkini hjá heilsustarvsfólkunum vaksin sløk 20 prosent.

Les meira her

Kelda & mynd: Hagstovan

Share this Article
Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *