53 fólk teknað seg til lutakastið um grundstykkini við Klingurstjørn

Lagt út ÓML
Lagt út ÓML 11 måneder ago
Updated 2023/03/31 at 8:41 PM
Savnsmynd 24.fo Tórshavn

Freistin at tekna seg til lutakast um fýra grundstykkir við útstykkingarnar Klingurstjørn 1 og 2 er farin, og nú er greitt, at 53 luttakarar hava teknað seg. Umsitingin í Tórshavnar kommunu fer nú undir at eftirkanna, at allir luttakarar lúka treytirnar fyri at vera við í lutakastinum.

Útstykking Klingurstjørn februar/mars 2023_web

Freistin at tekna seg til lutakast um fýra grundstykkir við útstykkingarnar Klingurstjørn 1 og 2 er farin, og nú er greitt, at 53 luttakarar hava teknað seg. Umsitingin í Tórshavnar kommunu fer nú undir at eftirkanna, at allir luttakarar lúka treytirnar fyri at vera við í lutakastinum.

At lúka treytirnar fyri at vera við í lutakastinum vil millum mangt annað siga:

  • at hjúnafelagar og makar skulu teljast sum ein luttakari
  • at eingin luttakari beinleiðis ella óbeinleiðis – til dømis saman við øðrum, umvegis partafelag ella á annan hátt – eigur grundstykki ella hús í Tórshavnar kommunu, ið kann nýtast til privatan bústað

Umsitingin skal somuleiðis hava greiðu á, um lesandi hava teknað seg, sum ikki hava bústað í Tórshavnar kommunu, og um hesi kunnu venda heim innan eitt ár. Eftirkannast skal eisini, um fólk, sum ikki eru danskir ríkisborgarar, hava teknað seg, og um hesi hava búð í Føroyum í minsta lagi 5 ár tilsamans.

Tey, ið verða mett ikki at lúka treytirnar, fáa boð um hetta frá kommununi, áðrenn lutakastið verður avgreitt.

Kommunan miðar eftir at kasta lut um grundstykkini í seinnu helvt av viku 14. Øll tey, sum hava teknað seg til lutakastið, og sum lúka treytirnar, fáa boð áðrenn lutakastið verður avgreitt.

Kelda & mynd inni á greinin: torshavn.fo 30 mars 2023

Share this Article
Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *